Rok 2008

16.07.2013 13:39

     V roce 2008 pracovalo u nás celkem 27 mladých hasičů a dorostenců + 2 dorostenci z Chroustova ve dvou družstvech – žáci a dorost pod vedením Bohumila Zikmunda a Jaroslava Peřiny. Zde bych rád připomněl, že Bohumil Zikmund dostal v letošním roce od OSHČMS medaili za 35 let činnosti v oblasti hry PLAMEN.
     Rok jsme začali schůzkami jednotlivých kroužků v tělocvičně.
     Od dubna se začala družstva připravovat na jarní část okresního kola hry PLAMEN a soutěže dorostu.
     Začátkem května jsme s našimi mladými hasiči provedli brigádu na sběr kamení pro ZD AGRAS, za což jsme od ZD dostali sele. To jsme si společně opekli v areálu rekreačního střediska ASTRÁL. Celé odpoledne jsme pak věnovali nácviku na jarní část okresního kola hry PLAMEN.
     Jarní část okresního kola hry PLAMEN se uskutečnila 24. 5. 2008 na rychlobruslařském oválu u Zimního stadionu ve Žďáře nad Sázavou. Družstva absolvovala požární útok, štafetu CTIF a požární útok CTIF. Naše družstvo zopakovalo slušný výkon z podzimní části a obsadilo 8. místo z 35 klasifikovaných kolektivů i s ohledem na to, že bylo doplněno nováčky z mladších žáků.
     Na začátku prázdnin proběhlo po roční pauze tradiční stanování v Železných horkách.
 31. 8. uspořádal náš sbor na bohdalovském hřišti Dětský den, kde naše družstva žáků a dorostenců předvedla ukázku požárního útoku.
     V září se začala všechna družstva připravovat na podzimní část okresního kola hry PLAMEN a soutěže dorostu ročníku 2008 - 2009. Soutěž se uskutečnila v areálu hotelu Ski v Novém Městě na Moravě. Bohužel, žáci se nakonec této soutěže nemohli zúčastnit. Dorost měl na programu pouze závod požárnické všestrannosti. V kategorii smíšených kolektivů se umístili na 5. místě z 10 družstev. Tyto výsledky jsou prozatímní před jarním kolem, po kterém budou vyhlášeny výsledky celého ročníku.
     19. 10. proběhla v Novém Veselí soutěž o Pohár přírodního parku Bohdalovsko letos rozšířená o mladé hasiče. Ti soutěžili v požárním útoku podle pravidel hry Plamen a obsadili 4. místo. Družstvo dorostu provedlo ukázku požárního útoku dle pravidel soutěže dorostu.
     V současné době se kolektivy schází v tělocvičně, do vánoc volnějším pojetím, ale po Novém roce opět s nácvikem na jarní kolo hry PLAMEN.
     Závěrem bych chtěl všem mladým hasičům a vedoucím poděkovat za dobrou práci kroužků mladých hasičů i všem těm, co přispěli k zajištění naší činnosti.

 

vedoucí mládeže

Jaroslav Peřina