Rok 2009

16.07.2013 13:40

     V roce 2009 je u nás celkem 22 mladých hasičů a dorostenců + 2 dorostenci z Chroustova ve dvou družstvech – žáci a dorost pod vedením Bohumila Zikmunda a Jaroslava Peřiny.

     Rok jsme začali schůzkami jednotlivých kroužků v tělocvičně.

     Od dubna se začala družstva připravovat na jarní část okresního kola hry PLAMEN a soutěže dorostu. Ta proběhla bohužel bez naší účasti. Obě družstva postihla větší marodka, takže jsme neměli potřebný počet dětí.

     V rámci oslav 135. výročí založení našeho sboru jsme předvedli ukázku požárního útoku.

     29. 8. jsme se zúčastnili tradičního Pochodu krajem Jana Žižky a Karla Havlíčka. Bohužel počasí nám nepřálo, celý den propršelo, nicméně pořadatelé pro účastníky zajistili náhradní program v areálu Přibyslavského zámku.

     31. 8. uspořádal náš sbor na Bohdalovském hřišti Dětský den, kde naše družstvo žáků předvedlo ukázku štafety dvojic.

     V září se začala družstva připravovat na podzimní část okresního kola hry PLAMEN a soutěže dorostu ročníku 2009-2010. Soutěž se uskutečnila v Mostištích. Žáci absolvovali závod požárnické všestrannosti, štafetu 4x60m a štafetu dvojic. Letos jsme již museli nastoupit v kategorii starších, kde jsme v konkurenci podstatně starších kolektivů obsadili 22. místo z 26 kolektivů. Dorost měl na programu pouze závod požárnické všestrannosti. V kategorii smíšených družstev jim patří po podzimu 4. místo z 12 družstev.

     V současné době se kolektivy schází v tělocvičně, do vánoc volnějším pojetím, ale po Novém roce opět s nácvikem na jarní kolo hry PLAMEN.

     Závěrem bych chtěl všem mladým hasičům a vedoucím poděkovat za dobrou práci kroužků mladých hasičů i všem těm, co přispěli k zajištění naší činnosti.

 

vedoucí mládeže

Jaroslav Peřina