Rok 2016

05.07.2016 08:34

Srandamač Hamry nad Sázavou

     V sobotu 25. 6. 2016 jsme se se staršími žáky vypravili do Hamrů nad Sázavou, kde se konal večerní Srandamač v požárním útoku. Věřili jsme, že se nám navzdory skromnému tréninku podaří vylepšit 12. místo z loňské premiéry v této soutěži.
     Klání započalo ještě za světla a nabralo nečekaně dramatický průběh kvůli "unavené" mašině. Ta s přibývajícími starty zlobila a stávkovala čím dál víc a víc. A protože naše družstvo startovní listinu uzavíralo, dostali jsme se na řadu až po setmění. Stav stříkačky i dlouhé čekání bylo nepříjemné a mnohé z nás znervóznilo. Nakonec se podařilo terče sestřelit v nikoli rekordním, avšak přijatelném čase 26,92 s. Domů jsme si tak po konečném verdiktu nad mašinou a zrušených druhých pokusech odváželi 6. místo. Oproti loňské účasti se nám zdařil výrazný posun, přesto jsme přece jen trošku zklamaní, nespokojení. Pro příští ročník tak bude opět co překonávat.

 

 

Okresní kolo hry PLAMEN žáci

     V sobotu 28. 5. 2016 jsme se zúčastnili jarní části okresního kola hry Plamen. Po průměrném 15. místě po podzimní části se starším žákům nepodařilo svoje umístění vylepšit a umístili se na konečném 18. místě z 32 kolektivů. Bohužel nevyšla žádná disciplína podle našich představ. Nezbývá, než se z chyb poučit a zabojovat v příštím ročníku.

 

 

Okresní kolo soutěže dorostu

     V sobotu 21. 5. 2016 proběhla v Bystřici nad Pernštejnem jarní část okresního kola soutěže dorostu. Po 4. místě v podzimní části, kdy se běžel závod požárnické všestrannosti, se našemu smíšenému družstvu ve složení Jakub Hudeček, Lucie Kratochvílová, Petr Peřina, Alena Peřinová, Jiří Prokeš, Ondřej Prokeš, Milan Remsa, Pavel Vondrák, na podzim ještě Denisa Peřinová, podařil husarský kousek, který zde dlouho nebyl. V konkurenci jedenácti družstev se jim po 1. místě ve štafetě 4x100m, otázkách bez chyb a 2. místě v požárním útoku podařilo vybojovat celkové 1. místo.