Rok 2021

05.08.2021 08:27

 

Slavnostní předání medailí za záchranu života

 
 

Uctění památky zemřelých hasičů

     Také naši hasiči se v neděli 19. 9. 2021 ve 12.00 hod. přidali, jako všechny stanice HZS a stovky dobrovolných hasičů, k uctění památky minutou ticha dvou svých kolegů z SDH Koryčany, kteří tragicky zemřeli při zásahu u úniku plynu. Čest jejich památce.

 

 

Bohdalovská traktoriáda

    V sobotu 28. 8. 2021 se po několika letech konala v naší obci traktoriáda. Náš sbor byl osloven pořadateli, abychom jim pomohli se zajištěním občerstvení pro všechny návštěvníky. Traktoriáda byla zahájena spanilou jízdou, která projížděla obcí. K jejímu poklidnému průběhu jsme dopomohli řízením dopravy. Doprovodný program jsme zpestřili ukázkou vyproštění zraněné osoby z havarovaného osobního automobilu hydraulickými nůžkami. Následovaly různé soutěže pro všechny zúčastněné stroje, které prověřily i jejich zdatné řidiče. Počasí této akci přálo a zájem byl opravdu veliký.

     Děkujeme pořadatelům, že jsme měli možnost se na této velké a velmi vydařené akci podílet, a těšíme se na další spolupráci.

* foto na Bohdalovská traktoriáda

 
 

Pouťové posezení

     V sobotu 7. 8. 2021 jsme uspořádali na hasičském cvičišti Pouťové posezení za doprovodu kapely Press Band. Pro všechny příznivce hasičů i dobré muziky bylo kromě skvělé hudby připraveno i bohaté občerstvení. Počasí nám přálo, tancovalo se, zpívalo, všichni se dobře bavili. Zábava byla v plném proudu, když se spustil prudký déšť, který nám tuto akci předčasně ukončil.
     Děkujeme všem, kteří se za námi přišli podívat a pobavit se. Děkujeme i těm, kteří nám v bouřce pomohli s úklidem stanů a obětovali tak svoji střechu nad hlavou. Doufáme, že se Vám toto posezení líbilo stejně, jako nám! Děkujeme za Vaši podporu!

* foto na Pouťové posezení

 

 

Mezinárodní den dětí s MŠ v Bohdalově

     Na Mezinárodní den dětí připravil náš sbor pro děti z MŠ Bohdalov malé zpestření. Děti se v rámci procházky přišly podívat až na naše hasičské cvičiště, kde na ně čekalo překvapení v podobě několika úkolů, ale hlavně hasičská auta.

     Pro děti byla připravena překážková dráha, kde musely běžet slalom mezi kužely, přeskočit malou bariéru a prolézt tunelem. Vyzkoušely si hod granátem, prohazovaly míčky oknem a také si zkusily přejít kladinu. Nejvíce se samozřejmě dětem líbila hasičská auta, do kterých si mohly sednout a prohlídnout si veškeré vybavení. Vyzkoušely si zásahovou přilbu, prohlídly si například nůžky na stříhání aut, protichemický oblek nebo plovoucí čerpadlo.

     Posledním úkolem bylo hašení hospody. Do toho se děti pustily s velikým nadšením. Pomocí džberových stříkaček, u kterých se spravedlivě prostřídaly a hospodu zdárně uhasily.

     Na závěr, jako poděkování, nám děti zazpívaly písničku a od nás dostaly ke svému svátku sladkou odměnu.

     Děkujeme všem, co se podíleli na organizaci této akce, dětem a paním učitelkám za dobrou náladu a příjemně strávené dopoledne.

* foto na Den dětí s MŠ Bohdalov