Rok 2024

05.07.2024 22:30

Hasičská bojovka

    V pondělí 26. 8. jsme pro mladé hasiče připravili bojovku.

    Cestou museli plnit různé úkoly, soutěže a šifry. Po hmatu poznali našeho soutěžního maskota. Dalším úkolem byl výjezd a hašení ohně. Co nejrychleji se museli obléct do hasičského dresu, zavázat boty a uhasit požár trefou do plamene. V lese hledali čísla, pod kterými byla ukryta písmenka potřebná do šifry, z přírodního materiálu, který byl v lese k nalezení, poskládali telefonní číslo na hasiče, v trávě hledali kartičky s věcmi, které hasiči používají při práci, a mnoho dalších úkolů.

    V polovině cesty se osvěžili točenou zmrzlinou, při které nabrali energii na druhou půlku putování a šifrování. Na každém dalším zastavení je čekala kartička s obrázkem, který museli správně přiřadit, a výsledkem bylo vždy jedno písmenko, které si zapsali do výsledné tajenky.

    Za zdárné splnění všech úkolů a zdolání dvanáctikilometrové trasy dostali v cíli medaili a diplom.

* foto Hasičská bojovka



Šikland

    Ve středu 7. 8. jsme vyrazili s mladými hasiči, kteří se na jaře zúčastnili sběru kamení, do zábavního parku Šikland.

    Užili jsme si krásný den plný dobrodružství. Zúčastnili jsme se slavnostního zahájení, indiánské a westernové show. Během volného času si někteří vyzkoušeli rýžování zlata, střelbu ze vzduchovky, luku či praku a jízdu na elektrickém býkovi. Po areálu Šiklova mlýna jsme se všichni svezli mašinkou a nakonec jsme se zchladily v místním přírodním koupališti.

* foto Výlet Šikland


 

Festival muzejních nocí Přibyslav

    V pátek 24. 5. jsme s mladými hasiči navštívili Centrum hasičského hnutí v Přibyslavi v rámci Festivalu muzejních nocí 2024. Pro děti byly připraveny soutěže, po jejichž splnění dostaly odměnu. Součástí soutěží bylo shazování kuželek pomocí hadice, střílení z luku, stříhání hydraulickými nůžkami i resuscitace.
    V rámci noční komentované prohlídky muzea jsme viděli různé hasičské uniformy, helmy a veškerou hasičskou techniku od ručních stříkaček až po motorové stříkačky.

* foto Festival muzejních nocí - Přibyslav

 

Jarní okresní kolo hry Plamen - Jámy

V sobotu 18. 5. se naše družstva mládeže zúčastnila jarního okresního kola hry Plamen, které navazovalo na podzimní kolo soutěže. Družstva soutěžila v pěti disciplínách, kterými je požární útok, štafeta 4 x 60 m, štafeta dvojic, požární útok CTIF a štafeta CTIF. Ve veliké konkurenci obsadila v kategorii mladší a starší mládeže shodně 11. místo. Děkujeme za reprezentaci.

Výsledková listina hry Plamen (2023 - 2024)

* foto Jarní kolo hry Plamen - Jámy 2024

 

 

Újezdský plamínek

    V neděli 12. 5. se naše hasičská mládež zúčastnila přípravné soutěže Újezdský plamínek před okresní soutěží Plamen. Soutěžilo se ve štafetě CTIF a požárním útoku CTIF. Rozhodčí upozornili děti na nedostatky, které musí do okresní soutěže vypilovat.

* foto Újezdský plamínek


 

Soutěž dorostu

    V sobotu 11. 5. se v Lavičkách konala okresní soutěž dorostu, které se zúčastnilo pět jednotlivců z našeho sboru. Soutěžilo se ve dvou disciplínách. Běh na 100 m s překážkami a běh na 100 m s PHP.

    Klára Křehlíková se ve své kategorii umístila na 7. místě, Filip Rosecký na 3. místě, Adam Mokrý na 4. místě, Matěj Hudeček na 3. místě a Petr Králíček na 2. místě.

    Soutěžícím gratulujeme a děkujeme za reprezentaci.

* foto Soutěž dorostu
 

 

Sběr kamení

    V sobotu 4. 5. se naše mládež zúčastnila každoročního sběru kamení na polích Agrasu Bohdalov a.s.

* foto Sběr kamení mládež